Nyheter2017-09-11

Nytt kollektivavtal

Vårdföretagarna och Kommunal har efter långa förhandlingar tecknat ett 36-månaders avtal om löner och allmänna villkor för bransch Personlig assistans. Avtalet gäller från den 1 juli 2017 till den 30 juni 2020.

Löneavtalet anger att lönerevision ska ske den 1 oktober 2017.

För mer information om kollektivavtalet, se www.almega.se eller kontakta din områdeschef.


2017-06-30

Vårdföretagarna och Kommunal pausar förhandlingarna för personlig assistans

Förhandlingar för att teckna ett nytt kollektivavtal för branschen har förts under en större del av försommaren. Den låga uppräkningen av schablonersättningen har gjort det svårt att träffa ett avtal som branschen kan tåla. Trots konstruktiva förhandlingar har parterna inte kunnat enas om ett nytt avtal just nu. Förhandlingarna återupptas därför i augusti där förhoppningen är att parterna ska kunna nå en överenskommelse så snart som möjligt.

Tills dess att nytt avtal tecknas fortsätter det gamla avtalet med dess allmänna villkor att gälla.

Ny information om avtalet och förhandlingarna kommer att skickas i augusti.

För mer information se www.almega.se


2017-06-12

Sommarinformation

I sommar är någon av oss på kontoret alltid i tjänst. Du är välkommen att besöka oss på Platensgatan eller ringa 013-10 39 90.

Assistenter - kom ihåg att godkänna din tidrapport i sommar med Bank-id. Om du reser bort över ett månadsskifte är ett tips att godkänna tidrapporten innan du åker iväg. Du behöver inte vänta tills månaden är slut. Godkänn direkt när du arbetat ditt sista pass i månaden. Vi vill dock att du godkänner din rapport senast den 1:e. Om tidrapporten inte godkännas i tid betalar inte Försäkringskassan ut någon ersättning för den brukare du arbetar hos förrän alla rapporter är godkända.

Så vill vi önska er alla en riktigt skön och avkopplande sommar!


2017-06-07

Stångåloppet 27 augusti 2017

Stångåloppet är ett motionslopp för personer med funktionsnedsättning där alla har möjlighet att delta. Gå, rulla, spring eller permobila. Björkö Assistans bjuder alla våra brukare på startavgiften.

  • Välj mellan distanserna 1,2 km / 2,5 km / 5 km / 10 km
  • Efter loppet bjuds det på korv och dryck för alla våra deltagare
  • Alla får en medalj vid målgång
  • Utlottning av priser på nummerlapparna

“En dag full av Parasport” – flera föreningar visar upp sin verksamhet i samband med loppet. Du får chansen att prova på många olika idrotter.

Anmäl dig senast den 10 augusti på tfn. 013-10 39 90 alt. info@bjorkoassistans.se