Om Björkö Assistans

Det här tycker vi är viktigt

Livskvalitet

Vi vill vara med och skapa livskvalitet för dig, på dina villkor. Då fungerar inga generella lösningar.

På Björkö Assistans arbetar vi utifrån kundens behov och anpassar vårt erbjudande och vår service efter varje kund. Vi på Björkö Assistans har inställningen att det är du som bäst vet hur förutsättningarna för ditt liv ser ut och vilka dina behov är. Inte någon annan.

Vi finns för dig

Vi vill vara nära. För oss är det viktigt att du känner att vi är nära dig. För att kunna bibehålla den personliga servicen och kontakten fokuserar vi vår verksamhet på Östergötland. Vårt huvudkontor finns i Linköping och vi har personal i runt om Östergötland. Därför kan vi vara snabba och flexibla och du får alltid den hjälp du behöver när du behöver den.

Våra värderingar

Kärnan i vår verksamhet sammanfattar vi med fyra värdeord:

Öppenhet – Våra kunder har full insyn i vårt arbete och är delaktiga i det vi gör. Vi arbetar tillsammans för att utveckla och förbättra vardagen efter varje kunds unika behov och för att våra medarbetare ska kunna erbjuda bästa möjliga assistans. Varje dag.

Nytänkande – Vi vågar satsa och tänka nytt och utvecklar ständigt vår verksamhet. Vi tänker gärna nytt och både leder och följer branschens ständiga förändring.

Kundfokus – Hos oss står kunden alltid i centrum! Vi är lyhörda och har kunskap och förståelse för kundens situation. Vi är lättillgängliga och är personliga i vår dialog med vår kund. Vi är alltid snabba med att återkoppla.

Glädje – Vi har kul på jobbet! Vi vill att det dagliga arbetet ska genomsyras av glädje och att det ska smitta av sig på kunder, personal och alla övriga i vår verksamhet.

Vår historia

Björkö Assistans har funnits sedan 2003 och grundades av Sören Eriksson. Han startade företaget i samband med att äldste sonen Jens, som hade ett gravt fysiskt handikapp, skulle flytta hemifrån. Sören ville då ge sin son de bästa möjliga förutsättningarna för en fungerande vardag.

Familjens synsätt och värderingar tillsammans med Jens behov gjorde att Sören tog saken i egna händer och Björkö Assistans bildades. Familjen var då bosatt utanför Linköping, i natursköna Björkeberg och det är i från Björkeberg som namnet Björkö Assistans kommer ifrån. Sören som var en mycket omtyckt person bland annat på grund av hans sätt att intressera sig för andra människor, skapade ett företag som visade sig vara vad flera assistansberättigade runt om i Östergötland behövde. Företaget har vuxit från 1 kund med 4 anställda 2003 till att idag ha drygt 30 kunder och ca 140 anställda.

Sören Eriksson gick bort sommaren 2019 efter en tids sjukdom. Idag lever Björkö Assistans  vidare så som Sören önskat, med både glädje och nyfikenhet i vardagen tillsammans med en ambition om att hela tiden göra det lilla extra i vardagen för våra kunder.

Tillstånd från Socialstyrelsen sedan 2012
Medlem i Vårdföretagarna sedan 2004
Kollektivavtal med SKAF sedan 2004

 

Läs vår dataskyddspolicy eller transparensredovisning.

 

Kontakta Hanna!

Har du frågor om hur vi arbetar, om din assistans , vill boka ett möte eller något annat så hjälper vi dig.

Hanna Weitman
013-4747693
hanna.weitman@bjorkoassistans.se