Jobba hos oss

Att arbeta som personlig assistent

Att arbeta som personlig assistent kan variera beroende på vem man arbetar hos, det vill säga vilken funktionsnedsättning kunden har, hur aktiv kunden är osv. Du kommer arbeta mycket nära kunden och vara dennes förlängda armar och ben. Det är därför mycket viktigt att du är lyhörd och har god förmåga att samspela med kunden och de som finns i dennes närhet.

Din arbetsplats är vanligtvis kundens hem. Dina arbetsuppgifter varierar utifrån kundens ålder, behov och önskemål.

Björkö Assistans har kollektivavtal tecknat med Svenska Kommunalarbetarförbundet. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag, personalmöten och utbildning efter behov.

Om du har frågor om hur det är att arbeta som personlig assistent i Björkö Assistans är du varmt välkommen att höra av dig så berättar vi gärna mer och svarar på dina frågor.

Vanliga frågor och svar

Vad gör jag som personlig assistent?

Som personlig assistent hjälper du en person med omfattande funktionsnedsättning att göra det han eller hon själv skulle klara av att göra utan sin funktionsnedsättning. Du hjälper bland annat personen med dennes personliga hygien, vardagssysslor, följa med på aktiviteter och resor. Varje person har sina behov och önskemål om hur hjälpen ska se ut.

Vilken kompentens behöver jag?

Det beror på vem du ska arbeta hos. Hos vissa brukare krävs att du är utbildad undersköterska, hos vissa behöver du erfarenhet att av att jobba inom vården. Vid varje nyrekrytering berättar vi vilka egenskaper som är viktiga för just den brukaren du ska arbeta hos. Det är alltid brukaren som avgör vem han eller hon vill ska anställas som personlig assistent.

Vad har jag för arbetsuppgifter?

Arbetstiderna varierar beroende på vilken brukare du arbetar hos. Hos de flesta av våra brukare krävs hjälp dygnet runt. De flesta av våra medarbetare har därför en oregelbunden arbetstid dvs. dag, kväll, helg och natt (vaken eller sovande jour). Vi ser alltid till att schemat följer arbetstidslagen och vi gör vad vi kan för att du ska få ett schema som passar dig och din livssituation.

Vad får jag i lön?

Vi följer kollektivavtalet och tillämpar individuell lönesättning. Vilken lön du får beror bland annat på tidigare arbetslivserfarenhet inom branschen. Lönen revideras årligen.

Vilka förmåner har jag när jag arbetar i Björkö Assistans?
  • Friskvårdsbidrag – som du exempelvis kan köpa träningskort för.
  • Försäkringar – du är försäkrad med bland annat sjukförsäkring, pensionsförsäkring, livförsäkring och föräldrapenningtillägg.
  • Utbildning – vi erbjuder samtliga medarbetare webbutbildningar samt annan utbildning utifrån behov.
  • Personalmöten – regelbundna personalmöten med den egna arbetsgruppen och områdeschef.
  • Aktiviteter – deltagande i Blodomloppet, julbord samt andra aktiviteter under året.
Hur söker man jobb som personlig assistent?

Du kan maila in en spontanansökan till oss. Då kontaktar vi dig när någon tjänst dyker upp som vi tror skulle passa dig. Alla lediga tjänster läggs upp här på vår hemsida och även på vår Facebook-sida. I din ansökan vill vi att du kort berättar om dig själv och beskriver vad du arbetat med tidigare.

Lediga jobb

Vi håller alltid ögonen öppna för att hitta nya engagerade medarbetare. Skicka gärna in ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och vad du arbetat med tidigare. Vi kontaktar dig när vi gjort en matchning och ett passande arbete för dig dyker upp.

Kontakta Ulf!

Har du frågor om hur vi arbetar, att arbeta som assistent hos oss eller vill du söka jobb?

Ulf Granberg
013-4747690
ulf.granberg@bjorkoassistans.se