Jobba hos oss

Att göra skillnad på riktigt!

När man arbetar som personlig assistent gör man skillnad, på riktigt! Vardagen tillsammans med den du jobbar hos ser olika ut beroende på vilken typ av funktionsnedsättning brukaren har. Du arbetar nära brukaren och tillsammans utvecklar ni och förbättrar vardagen för honom eller henne. Samspelet mellan er två är nyckeln till ett roligt jobb och en nöjd brukare. Din förmåga att vara lyhörd, förstå brukarens behov och att kunna samspela är en självklarhet.

Du tillsammans med din brukare styr ofta din arbetsdag och din arbetsplats är vanligtvis hemma hos honom eller henne. Arbetsuppgifterna varierar ofta från en dag till en annan och utifrån brukarens ålder, behov och önskemål.

På Björkö Assistans har vi kollektivavtal tecknat med Svenska Kommunalarbetarförbundet. För oss är vår personal vår viktigaste tillgång och med ett modernt arbetssätt skapar vi de bästa förutsättningarna för vår personal. Detta för att de ska kunna erbjuda bästa möjliga omsorg, hjälp och stöd. Vi tillämpar individuell lönesättning och bland annat så erbjuder vi våra medarbetare friskvårdsbidrag och utbildning efter behov.

Om du är nyfiken på hur det är att jobba hos oss är du varmt välkommen att höra av dig.

Hanna Weitman med personal

Vanliga frågor och svar

Vad gör jag som personlig assistent?

Som personlig assistent hjälper du en person med omfattande funktionsnedsättning att göra det han eller hon själv skulle klara av att göra utan sin funktionsnedsättning. Du hjälper bland annat personen med dennes personliga hygien, vardagssysslor, följa med på aktiviteter och resor. Varje person har sina behov och önskemål om hur hjälpen ska se ut.

Vilken kompentens behöver jag?

Det beror på vem du ska arbeta hos. Hos vissa brukare krävs att du är utbildad undersköterska, hos vissa behöver du erfarenhet att av att jobba inom vården. Vid varje nyrekrytering berättar vi vilka egenskaper som är viktiga för just den brukaren du ska arbeta hos. Det är alltid brukaren som avgör vem han eller hon vill ska anställas som personlig assistent.

Vad har jag för arbetsuppgifter?

Arbetstiderna varierar beroende på vilken brukare du arbetar hos. Hos de flesta av våra brukare krävs hjälp dygnet runt. De flesta av våra medarbetare har därför en oregelbunden arbetstid dvs. dag, kväll, helg och natt (vaken eller sovande jour). Vi ser alltid till att schemat följer arbetstidslagen och vi gör vad vi kan för att du ska få ett schema som passar dig och din livssituation.

Vad får jag i lön?

Vi följer kollektivavtalet och tillämpar individuell lönesättning. Vilken lön du får beror bland annat på tidigare arbetslivserfarenhet inom branschen. Lönen revideras årligen.

Vilka förmåner har jag när jag arbetar i Björkö Assistans?
  • Friskvårdsbidrag – som du exempelvis kan köpa träningskort för.
  • Försäkringar – du är försäkrad med bland annat sjukförsäkring, pensionsförsäkring, livförsäkring och föräldrapenningtillägg.
  • Utbildning – vi erbjuder samtliga medarbetare introduktionsutbildning samt annan utbildning utifrån behov.
  • Personalmöten – regelbundna personalmöten med den egna arbetsgruppen och områdeschef.
Hur söker man jobb som personlig assistent?

Du kan maila in en spontanansökan till oss. Då kontaktar vi dig när någon tjänst dyker upp som vi tror skulle passa dig. Alla lediga tjänster läggs upp här på vår hemsida och även på vår Facebook-sida. I din ansökan vill vi att du kort berättar om dig själv och beskriver vad du arbetat med tidigare.

Lediga jobb

Personlig assistent till kund i Norrköping! 

Personlig assistent till glad och aktiv tonåring i Linköping

Personlig assistent till kvinna i Linköping, 20-50%

Assistent till nyfiket busfrö 

Deltidsarbete till 16 årig kille

Stolta Assistenter till kund i Motala 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spontanansökan!

Har du frågor om hur vi arbetar, att arbeta som assistent hos oss eller vill du söka jobb? Skicka in din ansökan:

Björkö Assistans
jobb@bjorkoassistans.se